Osteopathie Praktijk Gloudemans

Suzanne Gloudemans

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact met me op!

Hoe kan ik het beste contact opnemen met de praktijk?

Voor het maken van een afspraak kan je me bellen op 06-30 47 18 99 of een mail sturen. Tijdens een behandeling kan ik mijn telefoon niet opnemen. Voor vragen of opmerkingen kan je mij een bericht sturen op suzanne@osteopathiegloudemans.nl, je ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord.

Heb ik een verwijzing van een arts nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing van je (huis)arts nodig.

Wordt osteopathie door de zorgverzekeraar vergoed?

Osteopathie wordt door bijna alle verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit je aanvullende verzekering en gaat niet van je eigen risico af.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De periode tussen de behandelingen varieert van 2 weken tot 3 maanden. Dit heeft te maken met de klacht/aandoening waarmee je in de praktijk komt. De gemiddelde tijd ligt op 5 tot 6 weken.

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een consult bedragen 90 euro. De behandeling duurt +/- 60 minuten.
Je kunt direct na het consult betalen via de pin.

Is osteopathie veilig?

Ja. Osteopaten zijn deskundig opgeleid en hebben veel kennis van anatomie, fysiologie, embryologie, neurologie en pathologie. Osteopaten zijn uitgebreid getraind in het herkennen van contra-indicaties: signalen van aandoeningen of ziekten waarbij een patiënt niet behandeld mag worden. Wanneer bij de anamnese en het eerste onderzoek een contra-indicatie naar boven komt, zal altijd verwezen worden naar je (huis)arts.

Mag ik na een behandeling sporten?

Mijn advies is om na een behandeling rustig aan te doen en geen zware inspanningen te verrichten.
Het lichaam heeft tijd nodig om het nieuwe evenwicht tussen de structuren te accepteren. Een zware inspanning – zoals sporten – kan ervoor zorgen dat het effect van de behandeling teniet wordt gedaan.

Hoe vaak moet ik behandeld worden?

Hoe vaak iemand behandeld moet worden is voor ieder individu verschillend. Na ongeveer 4 behandelingen zullen de patiënt en de therapeut verbetering moeten zien. Als er geen of te weinig resultaat is, is verder behandelen niet zinvol en zal ik je adviseren over een andere aanpak.

Behandel je ook baby’s en kinderen?

Ik behandel volwassenen, kinderen en baby’s.

Waarom word ik behandeld aan mijn buik terwijl ik klachten heb aan mijn knie?

Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Alles heeft invloed op elkaar. Zo kan een buikoperatie zorgen voor verminderde beweeglijkheid van structuren in uw buik. Dit kan zorgen dat je bekken minder goed beweegt. En dat zorgt er weer voor dat je je knie anders gaat belasten. De oorzaak voor je kniepijn zit dan dus niet in de knie zélf, maar in je buik. De osteopaat zal dan je buik behandelen om je kniepijn te verhelpen.

Schrijft een osteopaat medicijnen voor?

Nee, een osteopaat schrijft geen geneesmiddelen voor en dient geen injecties toe.

Welke kleding draag ik bij een consult?

Een osteopaat onderzoekt altijd het hele lichaam. Daarom is het ‘t handigst als je je uitkleedt tot je ondergoed. Je wordt daarom geadviseerd ondergoed te dragen waarin je je comfortabel voelt. Vrouwen houden hun BH aan. Mocht je om welke reden dan ook je kleding aan willen houden, dan is dat geen probleem.